Een dag uit het leven van een fotograaf

Een carrière als professionele fotograaf bestaat uit veel meer dan goede foto’s maken.
Er is geen standaard dag en ook geen standaard uren in deze job. Elke shoot is uniek & speciaal.
Wat vaak vergeten word is dat er heel veel werk voor en na de shoot plaatsvind.

Voor de shoot

Voor er een shoot plaatsvind is er eerst een contactmoment. Soms gebeurt dit persoonlijk ( bij een huwelijk), soms via email of telefoon. Tijdens dit moment kom ik meer te weten over jullie wensen, maar andersom ook wat jullie van mij kunnen verwachten.
Ik laat jullie de verschillende opties weten waaruit jullie kunnen kiezen & als alles besproken is dan leggen we de datum en locatie vast van de shoot.

Een shoot kan op een locatie plaatsvinden die jullie gekozen hebben of een locatie die ik aanbeveel. Dit alles in samenspraak en met de sfeer van de shoot in gedachte.

Tijdens de shoot

Afhankelijk van welke type shoot we  doen, starten we heel vroeg of juist in de avond.
Beide hebben hun charme en dit bepalen we op voorhand. Het exacte uur is afhankelijk van verschillende factoren. Dit wordt bepaald met het beste moment voor het beschikbare licht.

Voor dat ik naar een shoot vertrek check ik mijn materiaal.
Zijn alle  batterijen opgeladen? Heb ik voldoende SD kaartjes bij? Heb ik mijn filters en voorzetlenzen bij? Heb ik flits nodig en hier de batterijen voor bij?

Wanneer we op de locatie aangekomen zijn neem ik eerst de tijd om jullie te leren kennen. We maken een praatje, er wordt wat gelachen, … Ondertussen neem ik alles klaar wat ik nodig heb en dan kan de fun beginnen!

Een shoot bij mij is vooral heel veel fun, of het nu een heel gezin is of juist jij alleen het is vooral een leuke bedoeling & ontspannend. ( ja ik weet het, je gelooft het niet hé? )
Meestal duurt een shoot een uur tot anderhalf uur. Het is een uur vooral heel veel plezier maken met elkaar. Doorheen de shoot geef ik opdrachten & stel ik vragen aan jullie. Dit allemaal met de bedoeling om jullie ontspannen en echt laten zijn.

Na de shoot

Na de shoot is het eerste wat ik doe alles op de computer zetten. De foto’s in Lightroom te importeren en dan begint het pas. Eerst maak ik een selectie met mijn favoriete beelden. Deze  bewerk ik nadien beeld per beeld zodat de foto wat jullie ontvangen volledig afgewerkt & klaar zijn.

Daarna worden alle foto’s geëxporteerd en in een online galerij gezet.
Jullie ontvangen een link van de galerij & dan kunnen jullie in alle rust de beelden bekijken & de favorieten kiezen.

Daarna stel ik indien gewenst nog een album samen of bestel ik prints voor jullie.

 

Dit was een kort overzichtje van alles wat er bij een shoot komt kijken. Natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken. Sociale media beheren, mails beantwoorden, administratie, … Maar het is zo leuk om thuis te komen met super mooie beelden & fantastische reviews krijgen van jullie.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *